Ad image

میوه های حساسیت زا برای سرفه را بشناسید

سردبیر
7 دقیقه مطالعه

میوه های حساسیت زا برای سرفه یکی از عوامل تشدید سرفه های آلرژیک هستند. سرفه آلرژیک ممکن است بر اثر عوامل مختلف ایجاد شود. زمانی که فرد گرفتار این مشکل می‌شود عواملی مانند میوه های حساسیت زا برای گلو می‌توانند آن را تشدید کنند. بنابراین پیش از آنکه به دنبال درمان خانگی سرفه حساسیتی یا مراجعه به پزشک متخصص باشیم بهتر است عوامل حساسیت زا را شناخته و از آنها دوری کنیم. البته تشخیص سرفه آلرژیک نیز اهمیت دارد. به همین دلیل ما در این مطلب ابتدا با پاسخ به سؤال سرفه آلرژیک چگونه است؟ روش تشخیص این مشکل را بیان می‌کنیم. پس از آن فهرستی از مواد مضر برای سرفه حساسیتی از جمله میوه های حساسیت زا برای سرفه را معرفی می‌کنیم.

سرفه آلرژیک چگونه است؟

سرفه آلرژیک چگونه است؟

سرفه حساسیتی یا سرفه آلرژیک، واکنش طبیعی بدن برای مقابله با ورود مواد حساسیت‌زا است. این نوع سرفه معمولاً سرفه خشکی است که مدت زمان طولانی ادامه داشته باشد. مهمترین ویژگی این نوع سرفه این است که با سایر نشانه‌های بیماری مانند تب همراه نیست. ضمن اینکه سرفه‌های طولانی مدت که گاه پس از سرماخوردگی یا آنفولانزا ایجاد می‌شوند معمولاً‌ سرفه خلط دار هستند. در برخی موارد سرفه آلرژیک همراه با سایر علائم آلرژی از قبیل خارش و گرفتگی بینی، آبریزش بینی، سردرد و بثورات پوستی ظاهر می‌شود. عوامل مختلف حساسیت زا می‌توانند عامل ایجاد این عارضه باشند که مهمترین آنها عبارتند از:

  • حساسیت فصلی
  • آلودگی
  • گرد و غبار
  • استنشاق مواد شیمیایی حساسیت زا
  • برخی مواد غذایی

میوه های حساسیت زا برای سرفه

میوه های حساسیت زا برای سرفه

میوه های حساسیت زا برای سرفه تنوع زیادی ندارند. در واقع سه ویژگی زیر در میوه می‌تواند عامل تشدید سرفه باشد.

میوه‌های اسیدی

گروه اول میوه های حساسیت زا برای سرفه میوه‌های ترش مزه هستند که مقدار اسید قابل توجهی دارند. این میزان اسید باعث تحریک گلو و در نتیجه تشدید سرفه می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌شود در زمان درگیری با سرفه‌های خشک از مصرف مرکبات از قبیل پرتقال و گریپ فروت اجتناب شود.

میوه‌های شیرین

دومین گروه از میوه های حساسیت زا برای سرفه میوه‌هایی هستند که شیرینی بسیار زیادی دارند. این میزان شیرینی نیز می‌تواند با تحریک گلو سبب تشدید سرفه شود. چنین میوه‌هایی مانند انگور، انجیر و خربزه بهتر است در زمان سرفه مصرف نشود.

میوه‌های حساسیت زا

سومین گروه از میوه های حساسیت زا برای سرفه میوه‌هایی هستند که به طور کلی به عنوان میوه های حساسیت زا شناخته می‌شوند. مصرف این میوه‌ها می‌تواند سبب تشدید نشانه‌های آلرژی از جمله سرفه شود. البته میوه های آلرژی زا برای افراد مختلف یکسان نیست. به عبارت دیگر نمی‌توان فهرست مشخصی از این میوه‌ها تعیین کرد. هرکس به تجربه می‌تواند حساسیت خود نسبت به یک میوه را شناسایی کند. اما میوه‌هایی که افراد زیادی نسبت به آنها حساسیت دارند عبارتند از:

  • توت فرنگی: حساسیت به توت فرنگی با علائمی چون تورم گلو، دهان و زبان بروز پیدا می‌کند. کسانی که به توت فرنگی حساسیت دارند نه تنها میوه خام بلکه توت فرنگی پخته شده یا حتی محصولاتی با اسانس توت فرنگی را نیز نمی‌توانند مصرف کنند.
  • کیوی: حساسیت به کیوی اغلب در کودکان با علائم شدید بروز می‌کند. در بزرگسالان حساسیت به این میوه چندان شایع نیست.
  • هلو:‌ حساسیت به هلو از جمله موارد نسبتاً‌ شایع است. افراد زیادی پس از مصرف این میوه دچار علائمی نظیر تورم دهان و گلو، تنگی نفس و بثورات پوستی قرمز و خارش دار می‌شوند.
  • انبه:‌ حساسیت به انبه چندان شایع نیست. برخی افراد تنها در صورت تماس با میوه و برگ انبه دچار علائم آلرژیک از جمله بثورات پوستی می‌شوند و خوردن انبه در آنها مشکلی ایجاد نمی‌کند. اما برخی افراد به مصرف انبه نیز حساسیت دارند. نکته قابل توجه این است که علائم آلرژی به انبه ممکن است تا دو روز بعد از مصرف ظاهر شود.
  • موز:‌ آلرژی به موز بسیار نادر است. افراد معدودی به خاطر وجود پروتئین کیتیناز به این میوه حساسیت دارند. این نوع پروتئین در آووکادو و کیوی نیز وجود دارد.
  • گوجه فرنگی: حساسیت به گوجه فرنگی به خاطر وجود پروتئین خاصی در این میوه است. این حساسیت معمولاً‌ به صورت بثورات قرمز رنگ و خارش دار پوستی ظاهر می‌شود. افرادی که به گوجه فرنگی آلرژی دارند معمولاً در مصرف فلفل و بادمجان نیز مشکل دارند. البته برخی افراد تنها به گوجه فرنگی خام حساسیت دارند و گوجه فرنگی پخته می‌توانند مصرف کنند.
  • بادام زمینی: حساسیت به بادام زمینی نیز در میان کودکان بسیار شایع است. این حساسیت بلافاصله پس از مصرف با علائمی چون خشکی،‌ خارش و تورم گلو یا بثورات پوستی ظاهر می‌شود.

میوه های آلرژی زا

درمان سرفه های حساسیتی

در کنار اجتناب از میوه های حساسیت زا برای سرفه می‌توان از درمان دارویی یا درمان خانگی برای بهبود سرفه آلرژیک استفاده نمود.

درمان دارویی

برای درمان سرفه های آلرژیک برخی از انواع داروها کارایی دارند که اغلب جزو داروهای بدون نسخه هستند.

  • آنتی هیستامین: هیستامین ماده شیمیایی است به مبارزه با عوامل آلرژی در بدن کمک کرده و منجر به بروز علائمی چون سرفه می‌شود. داروهای آنتی هیستامین با جلوگیری از کارکرد این ماده عوارض آلرژی را کاهش می‌دهند.
  • ضد احتقان: این داروها با باز کردن مجرای بینی یکی از عوامل احتمالی تشدید سرفه را از بین می‌برند.

درمان خانگی

برای درمان خانگی سرفه حساسیتی روشهای زیر می‌تواند کارآمد باشد:

  • شستشوی بینی: شستشوی بینی با آب نمک یا اسپری‌های بینی باعث ضدعفونی شدن مجاری تنفسی، تسهیل تنفس فرد و در نتیجه بهبود سرفه می‌شود.
  • استفاده از بخور: بخور دادن با رقیق کردن مخاط مجاری تنفسی در رفع عوارض آلرژی مؤثر است.
  • مصرف عسل: ساده ترین درمان خانگی سرفه مصرف عسل است. مصرف عسل در درمان سرفه بسیار مؤثر است. عسل را می‌توان به تنهایی یا همراه با آب، چای یا دمنوش مصرف نمود.
  • مصرف دمنوش‌های گیاهی: گیاهان دارویی مختلفی از جمله آویشن،‌ زنجبیل،‌گل بنفشه و مریم گلی می‌توانند در تسکین سرفه مؤثر باشند.
  • مصرف داروهای گیاهی:‌ امروزه محصولات مختلف از جمله شربت‌های ضد سرفه بر پایه گیاهان دارویی در بازار موجود است. این شربت‌ها نیز در تسکین سرفه‌های آلرژیک اثرگذار هستند.
این مقاله را به اشتراک بگذارید
نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *